Uncategorized

Vidgar vyerna

I dagarna kommer det ut annonser om att föreningen Astrid Lindgrens Hembygd söker ny verksamhetsledare. Annonsen hittar du i sin helhet på Astrid Lindgrens Hembygd.
Åren med Astrid Lindgrens Hembygd och framförallt tillsammans med alla fantastiska människor har varit väldigt stimulerande och berikande. Men nu känns tiden mogen för nya utmaningar för mej. Jag kommer att vidga mina vyer och framöver  jobba åt Västervik Framåt AB med företagsutveckling.

Projektstöd för företag
Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd får en del frågor kring nya programperioden, förstås. En vanlig fråga rör den möjlighet som öppnas kring att kunna ge projektstöd inom leader till företag. Även om företag nu kan vara mottagare av stödet, gäller fortfarande leadermetoden, med samverkan, underifrånperspektiv och trepartnerskap. Ett projektstöd till företag kan vara max 200 000 kronor per projekt, och viss del av projektet måste finansieras av företagen själva. Stödet är alltså inte 100 %, som det är i andra leadersammanhang.

Schablon
En annan nyhet, som ska bli spännande att se hur den kommer att fungera, är att det finns möjlighet att få ut indirekta kostnader (t ex telefon, kontorsplats) med en schablonberäkning.

Projektansökan
En ansökan om leaderstöd ska lämnas digitalt. Det krävs därför att den sökande har e-legitimation. Den digitala plattformen är ännu inte öppnad, det kommer att ske i början av nästa år. Beredning och beslut av projekten kommer att kunna börja i mars/april 2016.

 

2 reaktioner till “Vidgar vyerna”

  1. Först ett stort grattis till Dig till Din nya tjänst och till Västervik Framåt som får ta del av Ditt kunnande.
    Beklagar för vårt Leader område, då det behövs djup kunskap om det nya systemet samt erfarenhet av genomförande, som gett framgång och måluppfyllelse. Ser behovet av en mycket kompetent ledare för den dagliga verksamheten som skall leda fram till resultat.

Lämna en kommentar