Leader, Ny programperiod, Uncategorized

Pusslare

Nu lägger vi pussel!
Ibland gör vi det i det tysta, ni vet, då när man koncentrerat letar efter en passande bit till himlen, och alla bitar är lika blå och ser likadana ut.
Vi har fått in väldigt många pusselbitar från alla spännande möten som vi har haft. En del bitar är dubbletter och en del snygga bitar gör att vi blir inspirerade att hitta fler.
Ibland hittar vi en bit som egentligen passar, men som vi måste fila till kanterna på, så att den passar exakt in i pusslet.
Ibland har en pusselbit gömt sig under bordsduken, och det tar ett tag innan man hittar den. Kanske det var bilden på ansiktet på personen i mitten och innan man hittar den ansiktsbilden, ser pusslet ganska anonymt ut.
Men ytterkanten kring pusslet är klar – alla raka bitar – till exempel att veta vilka kommuner som är med i Astrid Lindgrens Hembygd.
Sedan håller vi på att bygga upp motivet i mitten. Och vi är nog ganska nära med att veta vilka insatsområden vi ska jobba med. Men en del pusselbitar i motivet går lite omlott, så vi håller på med sax och fil att få dem att bli en snygg bild. Och den del bitar är snubblande lika och passar på flera ställen.
Ibland känns det som vi har flera motiv i samma bild. Och då får vi ta oss en funderare och se vilket motiv som var det som passade bäst in hos oss.
Och även är det gäller pussel, finns det regler. Vårt pussel är en pusselbit i det svenska pusslet som är en del i det europeiska pusslet.
Så då får vi fila till lite på vår bild, så det blir snyggt stort gemensamt pussel!
Så om ni tycker att det är tyst i Astrid Lindgrens Hembygd ibland, beror det på att vi är fokuserade pusslare!
Two wooden mannequins pushing puzzle pieces together
Det närmar sig när pusslet ska vara klart och då, om inte förr, lär ni höra av oss.
Och om ni undrar om motivet, så vill vi vänta lite med att berätta om det, för det kan vara någon bit som ramlat ned på golvet, och det vore synd att missa den, vi får kanske klämma in den i slutspurten.

 

4 reaktioner till “Pusslare”

  1. Bra symbolik med det gemensamma pusslet. Både stora och små bitar kan passa ihop. Kom ihåg den samstämmiga känslan vi hade på medlemsmötet när vi valde citat.
    Vad var det som vi värderade högst? – Jo, livet.
    Som Ronja sa:
    ”Livet är en sak som man måste vara rädd om, förstår du
    inte det?”

    Det här kommer att bli riktigt bra 🙂

  2. Mycket bra beskrivning av ert arbetssätt. Om jag har förstått rätt är pusslet det dokument som skrivargruppen skall sammanställa och som skall ligga till grund för vårt Leader-arbete under perioden. Tror att vi skall vara fokuserat realistiska. Lycka till! Vi väntar på detta inför nästa steg ut i våra kommuner.

    Hälsningar
    Jan Månsson

Lämna en kommentar