Inspiration, Leader, Ny programperiod, Projekt, Uncategorized

Håll ut!

Har du en idé hur livet på landsbygden kan bli lite bättre?
Vi vet att det finns massor av bra, tokiga, svåra, knasiga och helt fantastiska idéer som skulle kunna bli riktigt bra utvecklingsprojekt. Och vi i föreningen Astrid Lindgrens Hembygd skulle så gärna vilja vara med i det projektet och få stötta med pengar, nätverk och erfarenhet. Men just nu sitter vi lite ”mittemellan”. Mellan en avslutade budget och inför att vi ska få nya pengar att fördela på bästa sätt.

Håll ut!
Så vi ber dig att klura lite till på din idé. Fundera på vem du kan genomföra den tillsammans med. Vad är det som kostar pengar för att kunna genomföra idén, och vad är det ni kanske skulle kunna göra ändå? Klicka dig runt bland projekt som redan är genomförda här i området och du kanske kan få tips och inspiration. Vi hoppas kunna komma med positivt besked till sommaren om att vi kan vara din samarbetspartner för en positiv utveckling i Astrid Lindgrens Hembygd.  Håll ut! Det gör vi!

Komplettering
Före jul skickade vi in vår ansökan till Statens Jordbruksverk om att få bilda leaderområde för de kommande sju åren. Helt enligt planen fick vi häromdagen tips från en expert (utvald av Jordbruksverket) hur strategin kan bli bättre. Ett genomgående förslag, var att vi ska vara mycket mer konkreta på det som behöver göras i området. Vi kanske har varit för poetiska och skrivit lite för generellt. Så vi har sammankallat skrivargruppen och filar vidare. Inom ett par veckor skickar vi in kompletteringarna och så är det dags igen att hålla ut och vänta.

Grytan kokar
Om några månader får vi veta om vår plan är prioriterad. Och när badkläderna har torkat efter sommarbadet och vi börjar söka höstkantarellerna – då kan vi gå ut och efterfråga de fantastiska projektidéerna. Men du lär höra av oss innan dess! Vi massor av idéer på hur vi ska ”hålla grytan kokande” fram till du kan söka nya projektpengar. Du kanske vill komma på ett seminarium? Eller åka på en studieresa och bli inspirerad? Håll ut! Vi hör av oss.

Lämna en kommentar